Oblikovanje prostora notranja oblikovalka prostorov

ANDREJA JESENEK

Ustvarjalne ideje in zasnove sodobnih konceptov bivanja

Vsak od nas je strokovnjak na svojem področju in zato svoje delo opravlja hitro, dobro in uspešno. V vlogi notranjega oblikovalca/opremljevalca se lahko prvič znajdete ko na novo opremljate svoj prostor ali pa le-tega prenavljate. Ker ste strokovnjak na svojem področju, na področju oblikovalca pa se ne znajdete vsak dan, se morate ob tem delu sproti učiti in uriti. Vsi poznamo rek: ‘na napakah se učimo’ in to velja tudi tu. Seveda bi si opremili stanovanje tako kot ste si zamislili. Vendar bi za to najbrž porabili veliko več časa in predvidoma tudi denarja, saj nimate izkušenj kam se obrniti, tudi pogodb z izvajalci in podizvajalci nimate sklenjenih, torej dela ne bi potekala hitro in po planu. Prav tako ne poznate mizarja, ki bi sodeloval z vsemi ostalimi izvajalci. Najbrž bi si na nekaterih delih stanovanja omislili tipsko pohištvo, ki pa ni ravno pravih dimenzij, ker ne znate izrisati unikatnih kosov pohištva … Torej – učili bi se na napakah in če bi se takoj za tem selili in zopet opremljali nov prostor, bi najbrž delo opravili že veliko hitreje, bolje in ceneje. Vendar pa se ne selimo vsak dan …

Svetujemo rešitve, prilagojene vam

Imamo svoje pogodbene izvajalce, svoje mizarje, ki izdelujejo unikatno pohištvo, izrisano po naših načrtih. Poseben poudarek pa namenjamo malim dekorativnim predmetom, ki prostoru vdahnejo čar.

New Interior Design Trends

Povpraševanja in naveti

Modern room table
Alternative decoration
Andreja Jesenek

Kako poteka projekt

Po prvem kontaktu se bomo srečali na mestu, ki ga bomo opremljali in tam bomo ‘vzeli posnetek dejanskega stanja’. To pomeni, da bomo prostor, ga natančno izmerili in s pomočjo kompasa določili strani neba (kar nam bo pomagalo tudi v primeru, če se boste odločili za feng shui).
Ko je prvi korak za nami, pridete na vrsto vi. Pogovorimo se o vaših željah, pričakovanjih in nenazadnje finančnih zmožnostih. Skupaj ugotovimo, kateri izmed stilov vam je najbolj všeč (pomagamo vam s predlogi) in katere barve vas najbolj opišejo. Pomemben je tudi vaš način bivanja in dojemanja posameznih prostorov. Tudi hobiji in domače živali vplivajo na to, koako določen prostor v stanovanju opremimo, da bo čimbolj zadovoljil potrebe vseh, ki v njem bivajo. Na primer. Zgodi se, da opremljamo spalnico paru, ki ima popolnoma različen bioritem. Eden že spi, ko drugi še prebira knjige, gleda televizijo. Prostor opremimo tako, da bo v funkciji obeh partnerjev. Torej, da bo eden lahko zvečer postoril vse kar si želi, drugi pa ob tem nemoteno spal…
Izrišemo nekaj predlogov postavitve pohištva in vam jih predstavimo. Tu se osredotočimo predvsem na funkcionalnost prostora in umestitve pohištva v le-tega. To pomeni, da lahko predvidimo tudi kakšno spremembo, ki vključuje gradbena dela. Na primer podrtje ali postavitev nove stene (pomaga nam statik).Ko skupaj ugotovimo, katera je najbolj ustrezna postavitev za vaš prostor, se lotimo natančnejših izrisov in opredeljevanja barvnih vnosov ter iskanja tipskega pohištva ali pa seveda unikatnega. Prav tako naredimo izbor materialov, ki bodo naredili vaš prostor nekaj posebnega. Temu pravimo ‘idejna mapa’, in je nekakšne vrste dokumentacija, ki vsebuje vse potrebne informacije za opremo vašega prostora. Vključuje tudi natančne tlorisne izrise, izrise luči in tudi 3d izrise prostorov za lažjo predstavo. Če se odločimo za pohištvo po meri, tu dodamo še tako imenovano tehnično poročilo, ki vsebuje natančne izrise za mizarja. To pomeni, da lahko pridete s temi izrisi do kateregakoli mizarja, ki vam bo nato izdelal unikatno pohištvo.

Načrtujemo prenovo po vaši meri

Na tej točki se torej lahko odločite, da boste s pomočjo idejne mape nadaljevali sami, ali pa bomo šli skupaj naprej. To pa pomeni, da boste sodelovali z našimi kooperanti – torej bomo mi koordinirali dela v prostoru, ki ga skupaj opremljamo. Temu pravimo ‘dela na ključ’. Potrudili se bomo, da bodo dela potekala čim bolj mirno, hitro in ‘po planih’, ter z vami obiskali salone pohištva ter vseh dodatkov, oz. vam bomo predlagali kam po izbrane kose pohištva in dekoracije.

Notranje oblikovanje

Prvi korak do uspešnega sodelovanja je osebni stik.

Prenavljanje stanovanj

Prenovljeno stanovanje naj vzbuja občutek prijetnosti, varnosti in toplino doma.

ANDREJA JESENEK

Zakaj pohištvo po meri

Dandanes redko kdo živi v ‘prevelikem’ prostoru. Ker so cene stanovanj izredno visoke (še posebej v mestu), moramo prostor, ki ga imamo na razpolago čim bolje izkoristiti. To pa pomeni, da izkoristimo tiste dele stanovanja, ki so na prvi pogled ‘neuporabni’ ali ‘netipski’. Torej v te dele ne moremo postaviti ‘tipskega’ pohištva, ki ga najdemo v prosti prodaji.
Te dele natančno izmerimo in jih poskušamo dobro izkoristiti, kar pa pomeni, da pridobite v vašem stanovanju, hiši ali poslovnem prostoru nekaj dodatnih m2. Če dobro razmislimo, lahko ugotovimo, da bomo za pridobljeno kvadraturo, ki je posledica smotrne namestitve pohištva, plačali manj, kot bi dodatne m2 po tržni vrednosti stanovanja. Kaj to v resnici pomeni? Če pogledamo primer je to nekako takole. Če kupimo stanovanje, ki meri 55m2 in ga oblikovalec opremi tako, da stanovanje po funkciji pridobi dodatnih 5m2, bo to bistveno ceneje, kot če bi si kupili stanovanje, veliko 60m2. 5m2 pridobljenih s pomočjo smotrne postavitve pohištva po meri stane torej veliko manj kot dodatnih 5m2 ob nakupu stanovanja. Najem oblikovalca se torej tudi cenovno izplača.

Nenazadnje mnogo ljudi ugotovi, da bi bilo veliko bolje, hitreje in ceneje najeti nekoga, ki bi dela opravil v njegovem imenu. Predvsem pa bi lahko porabljen čas namenil veliko bolj prijetnim stvarem. Takih zgodb je kar veliko in bolje se je učiti na napakah drugih, kot pa na svojih. Prav tako bi si človek včasih zaželel v svojem prostoru kaj posebnega, pa zaradi pomanjkanja izkušenj ne ve niti ali je to mogoče, koga bi o tem povprašal … Mi imamo izkušnje in sledimo trendom v oblikovanju in odkrivanju novih ‘pametnih’ materialov, ki nam olajšajo delo pri vzdrževanju in ohranjanju pohištva. Precej pozornosti temu, da je pohištvo prilagojeno lažjemu čiščenju. Mislimo torej tudi dolgoročno. Vse skupaj se torej ne konča z vašo vselitvijo in našim odhodom. Tu se cel proces namreč šele začne. Saj mora biti prostor uporaben in mora zadovoljiti vse vaše potrebe.

Modern lounge furnitures
5 Tips to Give your Home that Wow Factor
ANDREJA JESENEK

Notranja oblikovalka

Naše izkušnje bodo pripomogle

Notranji oblikovalec torej ni nekdo, ki je namenjen le ‘bogatim, ki ne vedo kam z odvečnimi denarnimi sredstvi’. Interijerist je pravzaprav nekdo, ki prostor spreminja tako, da bo služil tistemu, ki biva v njem. Pa naj bo to stanovanjski ali pa poslovni prostor.

Oglejte si naše projekte
NOTRANJE OBLIKOVANJE

Vaše zadovoljstvo je naša prioriteta

  • Prefinjeno

  • Drugačno
  • Udobno

  • Uporabne rešitve
  • Brezčasno
  • Sodobno

PRENAVLJANJE STANOVANJ

Prenova stanovanja je ob strokovnih nasvetih in pomoči strokovnjakov mnogo enostavnejša. Prenova vas lahko stane več, kot ste sprva računali.

Kaj je zelo priporočljivo storiti pred prenovo stanovanja?

STROKOVNA OCENA STANJA STANOVANJA!

Kajti prenove skrivajo ogromno nepredvidenih stroškov, zato se je nanje treba dobro pripraviti. Strokovnjak bo ob pregledu tlakov, sten, oken, inštalacije in pohištva določil, kaj vse je potrebno prenove ter vas opozoril na morebitni pojav plesni … Posnetek dejanskega stanja (fotografiranje in izmere), beleženje predvidenega stanja ter želje in potrebe naročnika. Sledi izdelava tlorisne ureditve.